"Здоровий зір" на варті здоров'я кожної дитини. 16 тисяч школярів України пройдуть безкоштовне офтальмологічне обстеження.

— 30 вересня 2019, 16:14

1 жовтня 2019 року стартує новий етап соціального проекту "Здоровий зір" під патронатом мережі "Люксоптика".

16 тисяч школярів з шести міст України пройдуть безкоштовне офтальмологічне обстеження до лютого 2020 року. Привернути увагу громадськості до проблеми стрімкого погіршення зору у дітей, сформувати в населення культуру дбайливого ставлення до здоров'я очей та збільшити проінформованість батьків і дітей про способи профілактики і збереження зору - головна мета соціальної ініціативи.

Спеціалісти проекту відвідають школи Києва, Львова, Запоріжжя, Харкова, Дніпра та Одеси, де проведуть перевірку зору усім школярам. Близько 40 навчальних закладів України подали заявки для участі у активності, яку ініціювали компанія "Люксоптика" та Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності".

Представники шкіл заповнювали аплікаційні форми, на основі яких робоча група відібрала найбільш активні та готові до співпраці заклади освіти. У кожному місті було обрано 3 школи, які вже так чи інакше проводять заходи у напрямку профілактики здорового способу життя.

В рамках проєкту "Здоровий зір" було створено робочу групу за участі Державної установи "Центр громадського здоров’я МОЗ України", відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя Міністерства молоді та спорту України, Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти", кафедри офтальмології Національного медичного університету ім. Богомольця, управління освіти Шевченківської районної адміністрації в місті Києві.

Представники державних інституцій беруть активну участь в ініціативі, оскільки розуміють важливість проблеми та занепокоєні ставленням суспільства до здоров’я зору.

"Здоровий зір" — це масштабна соціальна ініціатива національної мережі оптик "Люксоптика", яка триває з 2016 року. Протягом 3-х років компанія перевірила зір більш ніж у 8000 дітей віком від 6 до 18-ти.

Виявилось, що кожна друга обстежена дитина має проблеми із зором. В 40% випадків порушення зору було діагностовано вперше. Зі 100% дітей із виявленими в межах проєкту вадами зору підозри на далекозорість мали 38%, на короткозорість – 41 %.

Отримані компанією результати діагностики зору серед дітей спонукали масштабувати проєкт та запобігти погіршенню ситуації. Участь державних інституцій та впливового партнера, дозволить розширити аудиторію "Здорового зору", а також звернути увагу спільноти на негативну динаміку показників захворювань органів зору у дітей.

Реклама:

Головне сьогодні