Обираємо лампу для улюбленого світильника

— 30 березня 2021, 16:30

Освітлювальні прилади - одна з обов'язкових частин будь-якого інтер'єру, а лампочка - обов'язковий елемент будь-якого світильника. Вона може стовирити саме те світло, яке довершить кімнату, чи лишиться непомітною і непоказною, не виконуючи свої функції повною мірою. Скажемо більше, красива лампочка сама собою може стати стильним акцентом та прикрасою приміщення.

Якщо ви у пошуку економічнох та потужнох лампочки, шукаєте джерело світла непересічної форми або з незвичайним цоколем, рекомендуємо відвідати магазин Brille, який спеціалізується на продажу освітлювальних приладів для будинків та вулиць, а також усього спектру додаткових аксесуарів.

Які лампочки можна знайти в спеціалізованих магазинах та які переваги вони мають? Про це докладніше нижче.

Світлодіодна

Найбільш полулярний тип лампочки, який завоював прихильність користувачів завдяки економному, значно вигіднішому споживанню електроенергії у порівнянні з лампами розжарювання (ЛР) - це світлодіодні прилади. У них довгий строк служби, висока світловіддача (в 10 разів більше, ніж у ЛР), варіанти приладів з різними відтінками та яскравістю. Випускаються з E 27 та E14 цоколем, але у спеціалізованих магазинах можна знайти

їх з рідшими варіаціями цоколя.

Філаментні

Це різновид світлодіодної лампочкиз кращим показником розсіяного освітлення. Вони, як правило, є лампами з прозорою колбою грушевидної або кулеподібної форми, а джерелом світла - прямі або спіральні світлодіодні нитки - філаменти. Споживання електроенергії у них ще нижче, ніж у традиційних світлодіодних ламп (залежить від конкретної моделі), а строк служби вимірюється десятками тисяч годин світіння.

Лампи Едісона

Цей різновид лампочок зобов'язаний своїм зовнішнім виглядом генію інженерної думки Едісону - форма та розмір лампочок відрізняється від сучасного, але вдало вписується в лофт і ретро-інтер'єри. Конструктивно вона відрізняється від свого попередника, може працювати на філаментах або класичній нитці розжарювання чудернацької форми. Склянна колба лампочок Едісона, як правило, злегка затемнена. Використовується в якості декоративного чи додаткового джерела м'якого освітлення.

Кільцеві лампи

Тренд останніх років - кільцеві LED-лампи, які активно

використовуються блогерами, вісажистами, майстрами манікюру. Вони являють собою "бублик" з джерелами світла вздовж зовнішнього діаметру. Розмір кільця і потужність направленого освітлення залежить від конкретної моделі.

Головне сьогодні