Допомагаємо сім’ям бути поруч. Як “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні” будує Сімейні Кімнати в державних лікарнях

Допомагаємо сім’ям бути поруч. Як “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні” будує Сімейні Кімнати в державних лікарнях

"Фундація Дім Рональда МакДональда" в Україні розпочала роботу 2016 року. Фундація підтримує розвиток сімейно орієнтованої медицини, що передбачає залучення всієї сім’ї до лікування дитини. Перший проєкт Фундації в Україні – створення та утримання Сімейних Кімнат Рональда МакДональда, які дають змогу рідним бути поруч з дітьми під час лікування. Інший напрям, над яким працює Фундація – підвищення рівня обізнаності медичної спільноти та українців про принципи сімейно орієнтованого підходу. Для цього щороку організація проводить конференції, тренінги, навчальні поїздки та дослідження.

Сімейні Кімнати Рональда МакДональда – це місце в лікарні, де батьки й родичі хворих дітей можуть відпочити, поспати, поїсти та набратися сил. Вони дають змогу рідним бути поруч під час тривалого лікування дитини. Зараз Сімейні Кімнати відкриті у 5 містах України: Львові, Вінниці, Харкові, Сумах і Києві.


Для рідних маленьких пацієнтів перебування в Сімейних Кімнатах повністю безкоштовне. Це можливо, завдяки підтримці партнерів і небайдужих українців, які беруть участь в благодійних акціях Фундації. Тільки за останні півроку "Фундація Дім Рональда МакДональда" провела в Україні 4 великі благодійні акції, які об’єднали десятки тисяч українців у спільній добрій справі:

Долонька щастя

Благодійна програма "Долонька щастя" від МакДональдз, партнера і засновника Фундації, пройшла в Україні вже 19-й раз поспіль. Відвідуючи ресторани МакДональдз або замовляючи доставку, українці мали змогу придбати благодійну сувенірну продукцію, вартість якої перераховувалась до "Фундації Дім Рональда МакДональда".

У 2020 році благодійну програму підтримали 643 690 благодійників, завдяки яким було зібрано рекордну суму - 9 600 000 грн. Ці кошти були скеровані на побудову та утримання Сімейних Кімнат в обласних дитячих лікарнях країни, щоб рідні могли бути поруч зі своїми дітьми під час довготривалого лікування, адже дітям #без_батьків_ніяк!

#ГодиниДляРодини

10 хвилин сміху, 30 хвилин казок із бабусею чи 1 година відпочинку для мами – все це можна придбати в онлайн магазині безцінних товарів Фундації #ГодиниДляРодини (https://shop.rmhc.org.ua/). Час проведений поруч – найцінніше для родин, які знаходяться у Сімейних Кімнатах. Завдяки величезній підтримці ЗМІ, телеканалів, блогерів і зірок, більш ніж 9 мільйонів українців дізналися про "Фундацію Дім Рональда МакДональда" і придбали безцінні хвилини і години для родин.

Всеукраїнський "День піжам"

В Україні благодійна акція "День піжам" відбулася вдруге. На знак підтримки учасники публікували фотографії в піжамах з хештегом #деньпіжам і #вдягаюбопідтримую та робили благодійний внесок на сайті Фундації. Завдяки підтримці партнерів і небайдужих українців зібрано 325 000 грн благодійних внесків і 172 000 грн у товарах і послугах на потреби Сімейних Кімнат. Акцію підтримали 12 шкіл і дитячих гуртків по всій Україні й більш ніж 50 зірок і блогерів. Понад 20 компаній-партнерів долучилися до акції. Більше інформації про акцію "День піжам" на сайті: http://dp.rmhc.org.ua/about.

Благодійна акція "У доброті не - на самоті"

З 23 грудня по 7 січня тривала благодійна акція "У доброті – не на самоті", до якої долучилися популярні зірки і лідери думок. Під час акції кожен охочий мав можливість придбати особисте відео привітання, зустріч за філіжанкою кави чи навіть особисті речі від свого кумира для себе чи своїх близьких. Завдяки благодійній акції "У доброті – не на самоті" дітки та їхні родини мали можливість бути разом на новорічні свята.

Партнери регулярно долучаються до благодійних програм, які організовує "Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні", роблячи благодійні внески. Але є й інші приклади, як компанії-партнери допомагають Фундації.

Наприклад, під час всеукраїнського "Дня піжам", компанія Watsons підтримала Фундацію, передавши у Сімейні Кімнати Рональда МакДональда річний запас засобів особистої гігієни для п’яти Сімейних Кімнат в українських лікарнях, що заощадило Фундації близько 75 тисяч гривень.

Протягом дня співробітники Watsons, як центрального офісу, так і магазинів ділились своїми світлинами в піжамах у підтримку "Дня піжам" і закликали друзів приєднатися до акції та підтримати Фундацію фінансово на сайті.

Ще один приклад підтримки холдинг LPP SA (ТМ House, Reserved, Cropp). Упродовж тижня в цих магазинах можна було придбати піжами, а частину вартості з кожної проданої піжами холдинг перерахував на рахунок Фундації.

З 2021 року "Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні" розпочинає масштабну благодійну кампанію "12 місяців добра", яка триватиме протягом року. Щомісяця різні компанії-партнери будуть долучатися до кампанії, примножуючи пожертви від приватних благодійників. Усі кошти, зібрані протягом кампанії будуть спрямовані на підтримку діяльності Фундації та розвиток сімейно орієнтованої медицини в Україні.

Тим хто хоче допомогти, зробити внесок можна на сайті http://rmhc.org.ua/donate/. Підтримати Фундацію можна разово або налаштувавши щомісячний платіж. Так само на сайті можна дізнатися більше про Сімейні Кімнати та ознайомитися зі звітами Фундації.

Головне сьогодні