Тест

Чи загрожує вам діабет? ТЕСТ

Чи загрожує вам діабет? ТЕСТ

14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом ‒ хворобою, від якої на сьогодні страждають 537 млн людей по всьому світу.

Прогнози Міжнародної діабетичної федерації невтішні: захворюваність буде тільки зростати. За 2021 рік від цукрового діабету померло 6,7 мільйонів хворих ‒ одна людина кожні 5 секунд.

Це хронічне захворювання, яке призводить до погіршення якості життя, інвалідності та на жаль, смерті. Найпоширенішими ускладненнями діабету є сліпота, ампутація нижніх кінцівок та відмова нирок.

Цукровий діабет буває двох типів. При цукровому діабеті 1-го типу підшлункова залоза виробляє інсулін в недостатній кількості. Тоді як при 2-му – інсулін не використовується організмом для того, щоб глюкоза потрапляла в клітини.

Діабет 1-го типу зустрічається досить рідко, а причини його виникнення невідомі. У той час, як 90% випадків цукрового діабету – це 2-ий тип, причини якого достатньо вивчені. Фактори його ризику: зайва вага, неправильне харчування, низька фізична активність, шкідливі звички та ін.

Чи загрожує вашому здоров'ю цукровий діабет та як від нього уберегтися, ви можете дізнатися, пройшовши тест від "Сінево" ‒ найбільшої мережі лабораторій в Україні.

Тест розроблено на основі тесту оцінки ризику цукрового діабету Американської діабетичної асоціації.

Ваша стать?

Скільки вам років?

Чи ведете ви активний спосіб життя?

Чи є у вас надлишкова вага?

Чи хворів хтось із вашої родини або інших родичів на цукровий діабет (1-го або 2-го типу)?

Чи часто ви нервуєте?

Чи маєте ви шкідливі звички?

Чи достатньо у вашому щоденному раціоні овочів та фруктів?

Чи виявляли у вас раніше високий рівень глюкози в крові (наприклад, під час медичних оглядів, хвороби, вагітності)?

Чи приймаєте ви ліки від підвищеного артеріального тиску?