Найсмачніші напої світу

За статистикою, люди в середньому п’ють 8 разів на день. Ми цьому просто не надаємо уваги, для нас це так само звично, як дихати. Однак пити істотно менше чи вживати виключно воду можуть нас змусити лише якісь екстремальні обставини.

Вода, звичайно, основа всього, але у нашому повсякденному житті багато інших різноманітних напоїв! Вони стають частиною культури і традицій. Вони допомагають самовиразитись та підкреслити індивідуальний стиль.

Чи можна поповнювати водний баланс чимось іншим, окрім води? Як пити? Скільки пити та, врешті, коли і з ким пити? Як бути сучасним, модним, тусовочним і при цьому не відмовлятися від своїх уподобань, зокрема, улюблених напоїв? На всі ці питання будемо шукати відповіді у спецпроекті "Напої в нашому житті".

Цікавий рейтинг оприлюднило видання CNN. До нього увійшло 50 найрізноманітніших напоїв світу – добре відомих нам і екзотичних, безалкогольних і алкогольних, з цукром і без, зігріваючих і освіжаючих, на будь-який смак.

Абсолютно закономірно, перше місце в рейтингу посіла звичайна чиста вода. Саме вона є основою усіх існуючих напоїв, і, без перебільшення, основою життя.

На другому місці - всесвітньовідома Coca-Cola, яку в 1886-му році придумав американський фармацевт Джон Стіт Пембертон. І це лише один із 3500 напоїв понад 400 брендів, які випускає компанія по всьому світу. Та й на інші місця в рейтингу її напої цілком можуть претендувати, адже сьогодні компанія Кока-Кола виробляє не тільки найпопулярніший у світі солодкий газований напій, але й воду, холодний чай, каву, енергетики, соки та ін. До речі, в Україні сьогодні всесвітньо відомий напій можна обрати за смаком – з цукром чи без нього, а віднедавна – і зі смаком лимона.

Цілком заслужено третю сходинку в списку зайняла кава з Ефіопії – саме з цього напою більшість людей починає свій день.

Четверте і п’яте місця прихильники віддали пиву і чаю, які, без сумніву, відіграють важливу роль у житті людей і належать до найбільш вживаних напоїв у світі.

Трохи несподівано для багатьох наступну сходинку у рейтингу зайняв напій з Малайзії Air mata kucing, який виготовляють із висушеного фрукту лонгану, що росте в Малайзії, Китаї, Таїланді.

Напій з Малайзії Air mata kucing

Освіжаючий і корисний апельсиновий сік - напій, вперше масово вироблений та поширений у Сполучених Штатах приблизно в 1915 році, зайняв сьоме місце. Далі - червоне вино, яке, як стверджують дослідники, з’явилося понад 8 тисяч років тому.

На дев’ятому місці – британський джин із тоніком, а завершує першу десятку рейтингу гарячий шоколад.

Також у списку найсмачніших напоїв світу від CNN знайшли своє місце молоко (23) і фанта (43). Не забули також і про чай з льодом та шоколадно-молочний шейк.

Знайшлося у ретингу місце і для дещо екзотичних напоїв – таких як десерт чендол (45) з Індонезії (зелений рис, кокосове молоко, цукрова пудра) або бразильський коктейль "Кайпірінья" (29).

Як підтверджує рейтинг, напоїв існує безліч: смачних і дуже смачних. Тож для кожного знайдеться свій. Смачного всім життя!

Головне сьогодні