Оголошено конкурс розробників завдань для зовнішнього тестування

— 18 серпня 2008, 15:50

За його підсумками будуть сформовані групи фахівців, що розроблятимуть завдання для зовнішнього тестування 2009 року, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

До участі в конкурсі запрошені викладачі вищих і професійно-технічних навчальних закладів, методисти, наукові працівники, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, які мають досвід розробки та використання тестів у навчальному процесі. УЦОЯО також запрошує міжнародних експертів у сфері тестології взяти участь у конкурсі.

Переможцям конкурсу гарантується навчання на спеціально організованих курсах, після успішного закінчення яких з ними будуть укладені угоди на розробку тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання. Докладнішу інформацію про конкурс можна знайти на сайті УЦОЯО.

Нагадаємо, у 2008 році зовнішнє тестування охоплювало одинадцять предметів: українську мову та літературу, історію України, математику, біологію, фізику, хімію, географію, всесвітню історію, зарубіжну літературу, основи економіки та основи правознавства.

Відповідно до проекту міністерського наказу, у 2009 кількість предметів буде скорочено до восьми. З переліку предметів планується виключити всесвітню історію, зарубіжну літературу, основи економіки та основи правознавства, натомість додати іноземну мову - англійську, німецьку, французьку або іспанську, на вибір учасника.

Реклама:

Головне сьогодні