"Спам для дорослих" нарешті обійшов "спам для хворих"

— 14 жовтня 2008, 15:29

Найнижчий показник було зафіксовано 15 вересня (71,6%), а найбільший - 13 вересня (95%), повідомляє "УНІАН" з посиланням на прес-службу "Лабораторії Касперського".

Частка графічного спаму залишилася незмінною порівняно з минулими місяцями - ті самі 9%.

Шкідливі файли у вересні містилися в 1,09% всіх поштових повідомлень - це на 3 пункти більше, ніж у серпні 2008 року. Посилання на так звані фішингові сайти були в 62 з кожного десятку тисяч усіх електронних листів.

[L]Найбільше атакують платіжну систему "PayPal" (36% всіх фішингових атак) та інтернет-аукціон "eBay" (18%). Крім того, російські фішери продовжують не давати спокою користувачам "Mail.ru", "Rambler" та платіжної системи "Яндекс.Деньги".

В ТОП-5 тем входять такі рубрики.

ВІДЕО ДНЯ

Очолює рейтинг "Спам для дорослих" (28%), що нарешті з відривом 9% обійшла конкурента на другій позиції.

"Медикаменти; товари і послуги для здоров`я" (19%) очолювала шкідливий рейтинг з квітня минулого року, але зараз опустилася вниз. Категорія "Освіта" (12%) залишається на третьому місці, а "Репліки елітних товарів" (6%) - на четвертому.

Замикає п'ятірку "Відпочинок і подорожі" (6%).

У вересні спамери, не придумавши нічого принципово нового, продовжували використовувати методи НЛП та соціальної інженерії, щоби втримати увагу одержувачів

Цікаво, що спамери почали активніше підробляти повідомлення соціальних мереж та інших типів інтернет-ресурсів.

Реклама:

Головне сьогодні