Найкращі винаходи 2008 року

— 11 листопада 2008, 14:04

На першому місці ДНК-тест, який за зразком слини з'ясовує більше 90 особливостей генетичної спадковості людини (від схильності до облисіння до ймовірності втрати зору).

Видання називає цей винахід революційним: якщо раніше дозволити собі дізнатись таку інформацію могла хіба еліта, то тепер ця послуга є доступною для всіх (вартість тесту становить приблизно 400 доларів).

На другому місці у рейтингу - автомобіль Tesla Roadster. Цей електромобіль не лише безпечний для природи, але й виглядає досить привабливо, пише Time. Джордж Клуні - один з тих, хто вишикувався в чергу за новинкою.

Місячний зонд NASA Lunar Reconnaissance Orbiter, старт якого намічений на лютий 2009 року, опинився на третьому місці.

Наступним у списку - портал hulu.com. На відміну від YouTube, на який кожен може загрузити своє аматорське відео, на hulu.com можна знайти лише трансляції провідних каналів та фільми.

Великий адронний колайдер, який змусив багатьох людей по всьому світові готуватися до кінця світу, опинився на п'ятому місці.

[L]Наступним у списку йде глобальний банк насіння (The Global Seed Vault), який розпочав свою діяльність цього року на далекій півночі Норвегії. Тут може зберігатись 4,5 мільйони зразків насіння різних рослин з усієї Землі, "на чорний день".

Ще один електромобіль потрапив у ТОП-10 винаходів цього року. Chevy Volt видання оцінило за те, що батарея, за допомогою якою їде цей седан, може витримати 65 кілометрів без жодного додаткового джерела живлення.

На десятому місці стоїть найшвидший суперкомп'ютер Roadrunner, який першим подолав бар'єр у квадрильйон операцій за секунду.

Журнал Time щороку складає такі списки. Торік винаходом року був названий iPhone.

За матеріалами Time

Реклама:

Головне сьогодні