Щоб всиновити українця, іноземець муситиме детально описати свою домівку

— 12 листопада 2008, 12:53

Найбільш прогресивною зміною у Державному департаменті з всиновлення вважають доступ до інформації про дитину, яку хочуть прийняти до сім'ї, повідомляє "Німецька хвиля".

У грудні ЗМІ можуть друкувати фото та подавати інформацію про дитину, повідомлила заступник директора Державного департаменту з всиновлення Олена Ремень.

Щодо міждержавного всиновлення, то процедура стане більш регламентованою, а зміни стосуватимуться документів, які подаватиме іноземець.

Вони мають містити детальнішу інформацію. Наприклад, щодо умов проживання: яка власність, скільки кімнат у помешканні і та інше. У висновку компетентного органу країни-усиновлювача, які досі носили загальний характер, тепер повинні містити більш чіткі рекомендації: скільки дітей може всиновити сім'я, якого віку, якого стану здоров'я.

Втім, експерти зазначають, що ефективно захистити права всиновлених українських діток неможливо без ратифікації Гаазької Конвенції. На думку Олени Ремень, це не тільки б додало можливості краще захистити права всиновлених українських діток, а й скоротило б процедуру самого всиновлення. Адже іноземці могли б отримати інформацію про дітей ще до візиту в Україну.

Реклама:

Головне сьогодні