В елітних школах дітей годують краще?

— 14 листопада 2008, 14:35

За даними Міністерства охорони здоров'я, повноцінний дитячий обід має коштувати мінімум 12 гривень, сьогодні з бюджету виділяється лише 4.50, пише газета "Сегодня".

Через таке погане харчування з 1991 року серед школярів 15-17 років кількість захворювань зросло на 41%, ендокриної системи - у 6 разів, кількість хворих ожирінням з 2000 року підскочило на 73%, попереджує МОЗ.

В елітних школах харчування більш збалансоване і різноманітне, ніж у звичайній середній школі, хоч воно також не дотягує до вимог медиків (мало фруктів і зелені), пише газета.

"Проблема харчування починається ще в дома, де часто не продумують наперед, чим будуть годувати дитину. Потрібно щодня їсти фрукти, овочі, м'ясо, сир та випивати кефір. Мінімум раз у тиждень - риба. Дуже корисна зелень: петрушка, кріп. Батьки зайняті на роботі, от і виходить, що діти їдять бозна-що", - розповіла замвіділення дитячої поліклініки Марія Нехаєнко.

Як показало опитування, проведене Міністерством охорони здоров'я, кожен третій школярик практично не вживає фруктів, майже половина дітей 11-12 років вже спробувала алкоголь. Кожен четвертий хлопець вперше запалює цигарку в 11 років. Дівчата починають палити в 14-15.

Що їдять школярі? Табличка з газети "Сегодня"
Реклама:

Головне сьогодні