"Зоряний дощ" можна побачити у понеділок вночі

— 17 листопада 2008, 13:31

Як запевняють астрономи, найкраще розгледіти падаючі метеорити можна в ніч з 17 на 18 листопада, повідомляє Ліга.net.

Зорепад, як очікується, почнеться після півночі. А перед світанком, з 3 до 5 години, з неба сипатиме по 10-20 метеорів на годину.

"Наша планета входить у щільний метеоритний пояс, тому в темний час доби зможемо спостерігати згоряння в атмосфері інопланетних часток - болідів", - розповів голова Центру дослідження аномальних космічних явищ при НТУУ КПІ Артем Білик.

"Найкраще зорепад буде видно за містом, де немає джерел світла. До нас, до речі, багато хто після таких дощів звертаються - мовляв, НЛО бачили", - додав він.

Правда, помилуватися красою зорепаду вдасться, якщо дозволить погода. "Такі падіння метеорів відбуваються двічі на рік - у серпні та листопаді", - зазначив старший інженер астрономічної обсерваторії Нацуніверситету ім. Шевченка Юрій Тарануха.

"Але не щороку цей дощ яскраво виражений - як правило, тільки раз на 33 роки. Останній раз сильний "зорепад" спостерігався в листопаді 2000 року (падали більше 60 зірок на годину). Наступного разу таку красу можна буде побачити тільки через 25 років", - додав він.

Реклама:

Головне сьогодні