Найпотужніша вірусна атака очікується в понеділок

— 18 листопада 2008, 13:52

Експерти в області комп'ютерної безпеки компанії "PC Tools", проаналізувавши віруси і хробаків з більш ніж 500 тисяч комп'ютерів з усього світу, засвідчили, що 24 листопада може стати днем піка активності віртуальних злочинців у 2008 році, повідомляє The Guardian.

Дані 2007 року показали, що торік найпотужніша атака пройшла за три доби до Дня подяки. Це дозволило припустити, що те ж саме відбудеться і цього року.

Збільшення вірусної активності у цей період пов'язано з масовим інтернет-шопінгом напередодні Різдва, пояснюють експерти.

Жертвами шахраїв стають люди, що роблять покупки он-лайн і готові надати свою фінансову інформацію.

Тільки цього року у Великобританії в інтернеті буде зроблено покупок на 13,16 млрд. фунтів, що на 15% більше, ніж торік.

Утім, продаж - не єдиний рознощик шкідливих програм. Спамери та злочинці вже використовували популярність новообраного президента США Барака Обами, щоб змусити користувачів шляхом обману скачати вірус.

Так, по електронній пошті розсилалося посилання на відео, де нібито була промова Обами, але насправді на комп'ютери встановлювався троянський вірус.

Реклама:

Головне сьогодні