Британці рятують будинок-музей Чехова в Ялті

— 19 листопада 2008, 11:21

Ініціативу проявив знавець творчості Чехова і його біограф Розамунд Барлет. На запрошення Барлета відгукнулись театральні діячі Великої Британії: драматурги сер Том Стоппард ("Розенкранц та Гільденстерн мертві") та Майкл Фрейн ("Шум за сценою").

Акторський світ представляли режисер та актор Кеннет Бранаг і Ральф Феннс, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на "Independent".

Разом їх зібрала одна обставина, яка географічно досить віддалена від британської столиці - йшлося про те, як врятувати дачу-музей Чехова в Ялті.

Будиночок, в якому проживав та творив Антон Павлович Чехов, нині перебуває на межі розвалу.

Від 1991-го року Росія аж ніяк не опікувалась чеховським музеєм у Криму. У 2003-му році в музеї побував російський екс-президент Володимир Путін, але, як зауважило британське видання, грошей на утримання не дав.

Місцевий ялтинський бюджет не в змозі підтримати будинок хоча б на рівні виживання. Його стіни тріснули, поширилася пліснява, стеля протікає. Словом, усе вкрай захаращене.

Британські театральні діячі вирішили самі рятувати ситуацію. Вони сподіваються зібрати пожертви серед своїх колег і відремонтувати ялтинський будинок Чехова до 2010 року, на який припадає 150-ріття від дня народження російського письменника і всесвітньовідомого драматурга.

Реклама:

Головне сьогодні