Інтернет-шахраї можуть викрасти $5,3 мільярди

— 25 листопада 2008, 11:09

Такого висновку дійшли експерти фірми "Symantec", які протягом року вивчали незаконні фінансові операції у всесвітній мережі, повідомляє BBC.

Найпопулярніший товар на чорному ринку в інтернеті - номери кредитних карток.

Вони складають 31% від загального обсягу товарів, виставлених на продаж. На другому місці - деталі банківських рахунків (20%).

У середньому з кожної вкраденої картки аферисти знімають 350 доларів.

"Якщо мережні шахраї зможуть скористатися даними про всі банківські рахунки, що виставлені на продаж в інтернеті, вони одержать близько 1,7 млрд. доларів", - стверджують експерти.

Багато з цих кредитних карток можуть бути анульовані, а банківські рахунки закриті, однак ці цифри демонструють масштаб нелегальних фінансових операцій в інтернеті.

Номери кредитних карток користуються особливою популярністю серед аферистів, оскільки існують відносно легкі способи їхнього отримання.

Шахраї з різних країн світу створюють віртуальні банди, знайомлячись в спеціалізованих чатах та на форумах, в яких можна брати участь тільки на запрошення.

Вони шукають фахівців, які добре володіють яким-небудь способом вилучення фінансових коштів з банків або мають досвід знімання грошей з визначених кредитних карток.

"Російські та східноєвропейські групи відрізняються хорошою організацією, а також здатністю відтворювати кредитні і дебітові картки у великих кількостях", - розповідає експерт "Symantec".

Минулого тижня в Нью-Йорку за шахрайські операції в інтернеті було засуджено 25-річного росіянина Ігоря Клопова.

Реклама:

Головне сьогодні