Вчені встановили, як зупинити СНІД на 95%

— 26 листопада 2008, 11:46

Дослідники створили комп'ютерну модель, що дозволила спроектувати динаміку поширення інфекції в тому випадку, якби кожен житель планети, який досяг 15 років, здавав аналізи на ВІЛ раз на рік, повідомляє BBC.

З'ясувалося, що така стратегія практично повністю зупинила б передачу вірусу.

Науковцям вдалося з'ясувати, що проходження антиретровірусної терапії тими, хто насправді не інфікований ВІЛ, підвищує стійкість до медикаментів.

Незважаючи на оптимістичні результати дослідження, фахівці самої ВОЗ визнають, що через слабку розвиненість системи охорони здоров'я в багатьох країнах втілення ідеї боротьби зі СНІДом у світових масштабах нереально.

Епідемію СНІДу називають однією з найсерйозніших проблем, які стоять перед людством. За даними ВОЗ, число хворих на СНІД в усьому світі досягло 33 мільйонів людей.

Ріст числа ВІЛ-інфікованих відзначається за останні роки в Китаї, Росії, Німеччині та Великобританії.

Майже 70% усіх випадків захворювання на СНІД у світі зареєстровано в Африці, де хворі часто не мають доступу до ліків та кваліфікованої медичної допомоги.

Генеральна асамблея ООН та лідери "Великої вісімки" ставили за мету до 2010 року домогти надати повсюдний доступ до антивірусної терапії, однак вже зараз зрозуміло, що цей план не буде виконано.

Реклама:

Головне сьогодні