В Америці тестують ліки проти СНІДу

— 26 листопада 2008, 14:12

В основі медикаменту - так звана стратегія попередньої експозиційної профілактики, або PrEP, що вже викликала жваві суперечки, повідомляє "Die Welt".

Мова йде про ліки, які треба вживати щодня і які повинні зробити організм несприйнятливим до ВІЛ.

Виробник очікує абсолютної безпеки та надійного захисту як для звичайних здорових людей, так і для осіб, які знаходяться під загрозою зараження. При цьому препарат проходить тест не в осередку появи СНІДу - Африці, а в США. [L]

За словами відповідального за проведення медичних досліджень американського лікаря Маркуса Конанта, проміжні результати будуть відомі вже наступного року.

"При найобережнішому прогнозі, новий засіб може знизити ризик захворювання на одну третину. У разі успіху терапія за методом PrEP зможе зберегти мільйони життів", - розповідає лікар Маркус Конант.

Новий препарат повинен добре засвоюватися організмом.

Більша частина побічних ефектів препарату вже відома: він перешкоджає нормальному обміну речовин в організмі, жировий прошарок під шкірою рук та ніг зменшується, а відкладення жиру на животі та на шиї збільшується.

Крім того, препарат підвищує ризик інфаркту. В особливо важких випадках тривале застосування препарату можуть викликати відмову нирок та печінки, що в свою чергу може призвести до смерті.

Новий препарат проти СНІДу, продовжує "Die Welt", відноситься до групи "HAART" (Highly Active Antiretroviral Therapy), яка присутня на ринку вже більше 10 років.

Медикамент блокує вірус. Після проникнення вірусу в організм між ним та імунним захистом починається боротьба.

Результат боротьби імунітету з вірусом вирішує новий препарат, що робить вірус нездатним затримуватися в клітках організму.

Реклама:

Головне сьогодні