Михайлівський собор у 10 монастирів світу

— 27 листопада 2008, 13:50

Очолює десятку монастирів Таксанг. Лігвище Тигру є найвідомішим з монастирів Бутану, розташований на стрімчаку висотою більше 3 тисяч метрів та більше 700 метрів над долиною Паро. Тут в цілому сім храмів, до яких можна дістатися пішки або верхи на мулі, повідомляє "Сегодня".

Таксанг

На другому місці монастир Григоріат (Греція), що розташований на південно-західній стороні гори Афон. Монастир, побудований на честь Святого Миколая, вважають однією з кращих споруд, побудованих ченцями. Тут можна побачити безліч каплиць та реліквій різних епох, а також мощі Патріарха Константинополя, Святого Ніфонта.

Григоріат

Третє місце займає Тибетський монастир Юмбулаганг - одна з перших споруд, збудованих у Тибеті, та перший палац, що був побудований в країні.

Юмбулаганг

Під номером чотири монастир Мадонни дель Сассо (Швейцарія), що розташований на березі озера. Монастир було збудовано у 1480 році на честь Діви Марії.

Мадонна дель Сассо

П'ятірку замикає монастир Нгафечонг у Бірмі. Дерев'яна споруда побудована на палях над озером Інл.

Нгафечонг

Шосте місце - сербський монастир Градац, що був побудований у XIII столітті. Будівлю звели у місцевому архітектурному стилі.

Градац

Сьому позицію в рейтингу займає монастир Метеори в Греції. Таку назву він одержав завдяки тому, що його зведено на стовпах зі скель-піщаників, що утворилися в результаті впливу природних сил.

Метеори

На восьмому місці іспанський монастир Монсеррат, що офіційно відомий як монастир Святої Марії де Монсеррат. Він відомий статуєю Діви Монсеррат, а також вівтарем, зробленим із золота.

Монсеррат

Дев'яте місце списку належить монастирю Таунг Калат у Бірмі. Вважається, що при відвідуванні Таунг Калата не слід надягати взуття.

Таунг Калат

Десяте місце одержав Михайлівський золотоверхий монастир в Україні. Цей небесно-голубий монастир розташований у Києві біля Дніпра. Зведений у 1108-1113 роках, Михайлівський собор мав особливе значення для киян, тому що був присвячений архангелу Михаїлу - заступнику Києва.

Михайлівський золотоверхий монастир

Фото з сайту "Сегодня"

Реклама:

Головне сьогодні