Далай-лама втер носа світовим лідерам

— 28 листопада 2008, 14:53

Про це свідчать результати нового опитування "Лідери країн світу", що проводилось організацією "Harris Interactive" в шести країнах на замовлення "International Herald Tribune" та інформаційного телеканалу "France 24".

Опитування показало, що відповіді можна поділити на дві групи: думки у Великобританії та США аж ніяк не схожі на думки французів, німців, італійців та іспанців, повідомляє The International Herald Tribune.

Так, канцлера Німеччини Ангелу Меркель дуже добре і загалом добре оцінюють 59-73% жителів континентальної Європи, але лише близько 30% у США та Великобританії.

Натомість думки про те, хто з лідерів найбільш могутній, збіглися - в усіх країнах назвали президента Джорджа Буша.

У номінації "повага" Буш неодмінно займав один з нижніх рядків. Така ж картина - і в прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, пише видання.

[L]

Правда, Ангела Меркель та президент Франції Ніколя Саркозі, які також одержали найвищі оцінки за впливовість, одночасно опинилися в списку найшанованіших лідерів.

Перше місце за повагу - зазвичай з великим відривом - у всіх країнах зайняв Далай-лама.

Правда, у США його потіснив з п'єдесталу Тоні Блер. До п'ятірки найпопулярніших потрапив і Папа Бенедикт XVI.

Брент Скаукрофт, що був радником президента США з національної безпеки, так розтлумачив результати: "Світ жадає, якщо не релігійного, то гуманістичного підходу, що ставить в основу турботу та хвилювання про ближнього".

У номінації "повага" Буш зайняв друге місце з кінця - на останнє потрапив іранський президент Ахмадінежад.

Респонденти також не відчувають поваги до Путіна, Асада, Фіделя Кастро, Уго Чавеса, Дмитра Медведєва та Ху Цзіньтао.

Реклама:

Головне сьогодні