В Україні розпочинається розпродаж новорічних ялинок

— 9 грудня 2008, 16:42

Максимальну реалізацію новорічних ялинок населенню забезпечуватимуть безпосередньо лісогосподарські підприємства, а не посередники, повідомили в прес-службі Державного комітету лісового господарства України.

На продаж виставлятимуть дерева, вирощені на спеціальних плантаціях, а також ті, які було заготовлено в процесі рубок догляду за лісовими насадженнями, повідомляє Інтерфакс.

Крім того, українці можуть придбати ялинки в контейнерах і горщиках, що дозволяє надалі пересаджувати їх у відкритий ґрунт.

Для забезпечення максимальної реалізації лісогосподарські підприємства організовуватимуть в кожному районному і обласному центрі України торгові майданчики, а напередодні Нового року передбачається проведення передсвяткових заходів, на які залучать колективи художньої самодіяльності, організують продаж виробів художнього промислу, сувенірів та інших товарів.

З 10 грудня лісогосподарські підприємства вводять посилений режим охорони лісових хвойних насаджень, селекційних плантацій і ділянок особливо цінних хвойних порід.

За самовільну вирубку ялинок передбачається накладення штрафів в розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн.), а також відшкодування збитків. Залежно від розмірів зрубаного дерева вони можуть досягати 126 - 9300 гривень.
Реклама:

Головне сьогодні