Тест

Кількість нових випадків ВІЛ поступово скорочується

"За цей період по всьому світу вірусом ВІЛ було інфіковано 2 мільйони 700 тисяч людей, що на 300 тисяч менше, ніж 2001 року", - зауважив речник UNAIDS Пол Де Лей.

Кількість померлих від СНІДу за період з 2005 по 2007 рік знизилася на 10% - до 2 мільйонів. Загалом у світі 2007 року налічувалося 33 мільйони ВІЛ-інфікованих, дві третини з них в Африці, повідомляє "Німецька хвиля".

Однак саме африканським країнам вдається поступово переламати негативну тенденцію. Кількість нових інфікованих, зокрема, вдалося скоротити у Ботсвані - одній з найбільш уражених вірусом країні.

За успішну реалізацію програми боротьби зі СНІДом колишній президент країни Фестус Моґае був відзначений міжнародною премією.

"Просвітницька робота - це для нас тема номер один. Гадаю, поведінка людей має змінитися. Треба бути обережнішими", - розповів екс-президент Ботсвани.

"Адже люди дедалі частіше змінюють сексуальних партнерів. До того ж, у нашій країні є значна проблема зловживання алкоголем, що також сприяє поширенню вірусу. Водночас, серед молоді поширення ВІЛ стає повільнішим", - додав він.