Через місце Обами у США виник скандал

— 10 грудня 2008, 11:26

Будучи губернатором, Рід Благоєвич має одноособове право призначити сенатора від штату замість Обами, повідомляє ВВС.

Однак ФБР вдалось перехопити телефонні розмови посадовця, які свідчать про те, що губернатор намагався продати посаду і при цьому непогано заробити. Сам Благоєвич звинувачення в корупції відкидає.

Федеральна прокуратура обнародувала 76-сторінковий документ з обвинуваченнями на адресу Благоєвича, у тому числі розшифровку його телефонних розмов за листопад, що прослухувалися з дозволу суду.

У документі зазначено, що 3 листопада Благоєвич сказав, що посада - "це (нецензурне слово) коштовна річ, і її не віддають просто так".

Через день після президентських виборів, Благоєвич висловився так: "У мене є ця річ, і вона (нецензурне слово) золота, і я не збираюся її віддавати просто так".

Відповідно до документу, губернатор у розмовах також згадував про своє бажання, щоб його дружина Патті могла стати членом ради директорів якої-небудь компанії.

Як зауважив прокурор США Патрік Фітцежаральд, через "вчинок Благоєвича Лінкольн би перевернувся в домовині". Нагадаємо, Абрагам Лінкольн був конгресменом від штату Іллінойс перед тим, як був обраний президентом, повідомляє CNN.

До Барака Обами в американської Феміди ніяких запитань немає. Сам Обама каже, що до цієї справи не причетний, і висловив жаль з приводу скандалу, пов‘язаного з губернатором його рідного штату.

Реклама:

Головне сьогодні