Британцям по телебаченню показали запис самогубства

— 11 грудня 2008, 11:28

59-річний Еверт, в минулому американський професор, після виходу на пенсію переїхав до британського містечка Херроугейт, графство Північний Йоркшир. Чоловік страждав від хвороби моторних нейронів з квітня 2006 року, повідомляють "Медновости". Захворювання швидко прогресувало і за кілька місяців викликало повний параліч тулуба та кінцівок. Еверта перевели на штучну вентиляцію легень.

Не змирившись зі своїм станом, професор вирішив скористатися послугами скандально відомої швейцарської клініки Dignitas, що надає смертельно хворим людям можливість вчинити самогубство.

26 вересня 2006 року в присутності своєї дружини Мері Еверт він випив смертельну дозу фенобарбіталу та за допомогою спеціального пристрою зубами відключив апарат ШВЛ. Чоловік помер через 45 хвилин.

Протягом усього процесу евтаназії запрошена знімальна група вела відеозапис. Перед тим, як вчинити самогубство, Еверт сказав перед камерою невелику промову. У ній чоловік зізнався, що не хоче вмирати, однак, оскільки смерть близька, він хоче позбавити себе та свою родину мук.

Запис самогубства за бажанням покійного (яке підтримала його дружина) вирішила транслювати телекомпанія Sky. У відповідь на це представники наглядового органу Великої Британії Mediawatch-UK та інші організації виступили з заявами про те, що в даний час питання евтаназії є гострою політичною темою, торкатися якої несвоєчасно. Експерти також зазначали, що телеканал використовує самогубство людини для підняття своїх рейтингів.

Дружина Еверта заперечила, що її чоловік сам наполягав на такому показі, оскільки був викладачем та хотів, щоб навіть його смерть надала людям корисну інформацію.

Реклама:

Головне сьогодні