Тест

Metallica та Eminem замовкнуть через те, що їхні пісні використовують на допитах

ЦРУ часто вмикає з метою катування в'язням Гуантанамо та інших в'язниць, нестерпно гучно такі композиції, як Born in the USA Брюса Спрінгстена, Enter Sandman гурту Metallica, White America репера Емінема, Hells Bells AC/DC та інші, повідомляє The Guardian.

Одна з причин популярності такої практики - відсутність слідів на тілі, однак ООН та Європейський суд з права людини вже заборонили використання гучної музики на допитах.

У рамках акції протесту, присвяченої 60-ій річниці проголошення Загальної декларації прав людини, музиканти Брюс Спрінгстен, Massive Attack, Elbow, Том Морелло з Rage Against The Machine, Джеймс Лавель з UNKLE, Метью Херберт, Magic Numbers та Білл Бейлі мають намір влаштувати хвилини мовчання на своїх концертах та фестивалях.

[L]Кампанія під назвою Zero dB була розпочата недавно організацією Reprieve, що представляє інтереси більше 30 в'язнів Гуантанамо за підтримкою Союзу музикантів.

Однак не всі музиканти виступають проти використання їхніх композицій на допитах. Стіві Бентон з Drowning Pool, чию пісню Bodies застосовували на допитах, заявив: "Я вважаю за честь усвідомлювати, що наша пісня стала у нагоді для запобігання нових терактів у дусі 11 вересня".