Жінка померла від великої кількості випитої води

— 12 грудня 2008, 15:40

Компанія "Lighter-Life", що розробила дієту, стверджує, що смерть 40-літньої Жаклін Хенсон наступила в результаті нещасного випадку, повідомляє The Independent.

Слідчий Уест-Йоркшира Роджер Уіттекер на дізнанні задовольнився поясненням компанії про те, що жінці дали точну інструкцію, скільки води вживати, та записав, що смерть наступила в результаті нещасного випадку.

40-літня Хенсон, що важила 89 кілограмів, дотримувалась дієти "Lighter-Life". Ця дієта передбачає скорочення споживання калорій до 500 ккал у день, а також щоденне вживання чотирьох літрів води. Дотримуючись зазначених вимог, Хенсон змогла скинути близько 6,5 кілограмів за три тижні.

14 листопада цього року Хенсон повернулася з чергової зустрічі з консультантами "Lighter-Life", розповів її чоловік Брайан. Протягом двох годин, під час перегляду телешоу вона випила рекомендовані чотири літри рідини, оскільки не встигла зробити цього протягом дня. Через якийсь час Жаклін почала скаржитися на блювоту та головний біль, а потім знепритомніла, каже Брайан Хенсон, повідомляють "Медновости".

У Королівській лікарні Хаддерсфілду, куди була доставлена пацієнтка, у Хенсон діагностували набряк мозку, викликаний порушенням балансу електролітів внаслідок водної інтоксикації. Незважаючи на зусилля лікарів, жінка впала в кому та померла.

Брайан Хенсон звернувся до суду, звинувативши в смерті дружини компанію, що консультувала її з приводу дієти "Lighter-Life". Проте слідчий виніс вердикт про смерть в результаті нещасного випадку. Він пояснив, що в дієтичних рекомендаціях компанії чітко прописано, що воду варто вживати рівномірно протягом дня.

Реклама:

Головне сьогодні