В Україні спіймали маньяка-педофіла з США

— 15 грудня 2008, 13:11

Американець проживав у Київській області, орендував приватний будинок та викладав у школі, повідомляє "Інтерфакс".

У прес-службі зазначили, що після інформації в ЗМІ про розшук Брюса, люди повідомили, що в Боярці в одній зі шкіл викладає людина, схожа за описом на підозрюваного, але під іншим ім'ям.

Оперативники призначили американцеві зустріч в одному з кафе Боярки. Сказали, що хочуть запропонувати йому роботу, пов'язану з перекладом тексту.

Коли він прийшов на зустріч, співробітники міліції попросили його показати документи. Брюс сказав, що вони в нього загублені. Після чого боярський "вчитель" був затриманий.

У МВС поки немає інформації, що ця людина чинила злочини на території України. Після профілактичної бесіди з працівниками УБОЗ громадянин США вирішив добровільно повернутися на батьківщину. Працівники міліції супроводили його до аеропорту "Бориспіль". Очікується, що по приземленню літака підозрюваного у злочинах зустрінуть американські правоохоронці, повідомляє прес-служба МВС.

Поближче до дітей

Ангер прилетів до Києва в листопаді 2007 року. При оформленні паперів він вказав, що прибув в столицю на запрошення однієї з державних організацій, повідомляє ТСН.

"Щоб знайти злочинця, ми звернулися до людей через ЗМІ, до нас подзвонили і повідомили, що американець живе в Боярці. Там же він влаштувався в одній з шкіл викладачем англійської. Його затримання було справою техніки", - каже начальник прес-служби ГУБОЗ Києва Олена Мельник.

За її словами, "через деякий час до нас звернулися американці з проханням знайти та видати цю людину США. Ні за вказаним в декларації місцем проживання, ні в держструктурі про Брюса Ангера ніхто навіть не чув", - додає вона.

Мельник також відзначила, що у себе на батьківщині, в штаті Техас, Ангер мав славу маніяка-педофіла. В одному з коледжів штату, де він викладав математику та тренував шкільну збірну по футболу, Ангера помітили за спробою зґвалтування дитини і в постійному насильстві та знущанні над дітьми. Коли про це стало відомо місцевій поліції, він почав переховуватися.

Правоохоронці припускають, що Ангер вибрав Україну для втечі у зв'язку з тим, що на той момент (у 2007 році) Україна та США ще не підписали договір про екстрадицію злочинців з України в США.

Нагадаємо, правоохоронні органи США по каналах Інтерполу 12 грудня звернулися до МВС України з проханням допомогти встановити місцезнаходження громадянина США Брюса Стефена Ангера і вирішити питання його можливої екстредиції з території України.

Реклама:

Головне сьогодні