Після відключення електрики у пологовому будинку загинуло немовля

— 15 грудня 2008, 14:35

Загиблий хлопчик народився 10 грудня. Пологи були складними, дитя помістили в інкубатор. У той же день трапилось знеструмлення апаратів штучного дихання та мікроклімату, повідомляє zaxid.net.

За словами головного лікаря, установку було придбано шпиталем 2-3 місяці тому. При відключенні електроенергії мав спрацювати стартер. Чому цього не відбулося, зараз з'ясовують.

Крім того, в сусідньому приміщенні знаходився електрогенератор, що має забезпечувати пологове відділення електроенергією у випадку аварійного відключення від централізованої мережі.

[L]Однак електрогенератор був у неробочому стані, до нього навіть не був приєднаний кабель.

Електроенергію увімкнули о 19.00, хлопчик помер о 19.55. Електропостачання пологового будинку зникло о 18.15. Головний лікар спростував інформацію про те, що з початку року це вже третій випадок відключення шпиталю від енергозабезпечення.

Також він додав, що під час відключення електроенергії лікарі вручну підтримували в робочому стані апарат дихання, проте врятувати дитинку не вдалося. За його словами, смерть новонародженого хлопчика в Ужгородському пологовому будинку не пов'язана з відключенням електроенергії.

Однак прокуратурою Закарпатської області надіслано повідомлення про загибель дитини через відключення електропостачання в Ужгородському пологовому будинку до прокуратури м. Ужгорода. Міською прокуратурою буде проведена перевірка згаданої інформації і буде вирішене питання в порядку ст. 97 КПК України.

Реклама:

Головне сьогодні