У Луценка кажуть, що сплеск злочинності не залежить від кризи

— 16 грудня 2008, 15:09

Про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що збільшення кількості крадіжок з настанням холодів є сезонним злодії можуть відібрати не лише мобільний телефон у своєї жертви, а й іще якісь речі.

"Крадії шапок були і під час розквіту комуністичної влади, тому це (збільшення кількості злочинів) не залежить від того (економічної кризи)", - сказав Савченко.

Заступник міністра категорично не погоджується з думкою про причетність до скоєння злочинів людей, звільнених з роботи через кризу.

"По-перше, це ображає наших громадян. А по-друге, люди, які звикли тяжко працювати, а, як правило, вони (звільнені) тяжко працюють, - далеко не у кожного підніметься рука взяти кастет чи ніж і вийти на широку дорогу", - наголосив він.

У МВС наразі немає даних про причетність до злочинів саме безробітних. Перші такі дані з'являться у січні за підсумками грудня.

Наразі ж, за словами начальника міліції громадської безпеки, більшість затриманих порушників називають себе безробітними, щоб уникнути розголосу на місці роботи, а перевірити цю інформацію міліція практично не може.

[L]Так, наприклад, що під час експерименту з вилучення автомобілів, припаркованих з порушенням правил у Печерському районі столиці, 90% водіїв, сплативши штрафи, у протоколах вказали, що є безробітними.

За словами Савченка, стурбованість міліції викликають інші категорії громадян. Він повідомив, що в Україні офіційно зареєстровано майже 240 тисяч хронічних алкоголіків та понад 150 тисяч наркозалежних.

За оцінками фахівців, ці цифри потрібно помножити щонайменше на 10, щоб отримати реальну кількість таких осіб, зауважив чиновник.

"Тобто, це мільйони людей, які можуть під впливом кризи, чисто фізичної, піти на те, щоб здобути якісь кошти", - сказав заступник міністра.
Реклама:

Головне сьогодні