Росіяни випустили перший суперкар "MARUSSIA". Фото

— 17 грудня 2008, 12:56

"Це не система, висмоктана з пальця, щоб ви розуміли, і це не гаражне будівництво. Ми називаємо це малосерійним виробництвом. Відразу хочу сказати, що ми сподіваємося на те, що будемо робити автомобілів не менше, ніж робить, скажімо, Lamborghini", - переконував журналістів Микола Фоменко.

Скільки коштуватиме нове авто наразі не відомо. Фоменко лише каже, що проект фінансує якийсь приватний інвестор.

"Автомобіль "MARUSSIA" був цілком сконструйований за один рік на базі нового, спеціально розробленого російськими інженерами шасі. Це швидкий спортивний "болід" із прекрасними аеродинамічними характеристиками, що буде сертифікований для їзди по місту", - йдеться на сайті "Марусі".

Фоменко каже, що зумів перетворити виробництво авто у такий самий технологічний процес, як "збір мобільних телефонів". Тож і кузов машини можна буде міняти так само, як корпуси у мобільному телефоні.

"У неї тільки одна залізна деталь - маленький шматок даху. Все інше - це вуглепластик", - розповів гонщик.

ВІДЕО ДНЯ

Всередині автомобіля є численні можливості аудіо, відео, bluetooth, а також вихід в інтернет з використанням сучасної технології 4G від Yota.

Перший автомобіль "MARUSSIA" оснащений бензиновим двигуном обсягом 3.5 літра і потужністю в 240 кінських сил.

Незважаючи на кризу, Фоменко планує запустити малосерійне виробництво вже у 2009 році. Причому робити будуть відразу три типи машин: спортивну, седан і паркетний джип.

За матеріалами НТВ, Lenta.ru та сайту MARUSSIА

Усі фото Антона Уханова, Lenta.ru

Реклама:

Головне сьогодні