Міліція радить не залишати на свята житло без охорони

— 17 грудня 2008, 14:17

"Усе ж таки є негативна тенденція збільшення злочинних зазіхань на житло громадян і на приміщення суб'єктів господарювання", - сказав прес-конференції начальник департаменту ДСО при МВС України Віталій Грицак.

При цьому він додав: "На період свят я б радив не залишати приміщення без будь-якої охорони".

Разом з тим Грицак відзначив, що тенденція збільшення крадіжок поки не значна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Не хочу акцентувати увагу, щоб громадяни не панікували. У цілому статистика свідчить про те, що злочинці не так вже й часто зазіхають на наші об'єкти, що знаходяться під охороною", - додав він.

Говорячи про вартість охоронних послуг ДСО, перший заступник начальника департаменту держслужби Сергій Доброчинський зауважив, що набір апаратури на радіоканалі, що використовується нетривалий час і зручний при короткочасній відсутності хазяїв, приміром, на свята, коштує 500 гривень на місяць.

При підключенні охоронної системи на тривалий час вартість охоронних послуг держслужби буде складати від 140 до 180 грн на місяць.

У цілому, говорячи про роботу ДСО в нинішньому році, Грицак відзначив, що держслужба охорони за 11 місяців надала охоронних послуг на суму 1 млрд. 402 млн. грн.

ДСО і недержавні охоронні структури разом охороняють тільки 10% від всіх існуючих в Україні об'єктів. Під охороною ДСО знаходиться більше 100 тисяч об'єктів і більше 100 тисяч приміщень громадян.

Всі об'єкти, що охороняються, підключені до пунктів централізованого спостереження. Групи затримання - мобільні наряди міліції цілодобово патрулюють міста і райони України.

Одночасно на службу заступають 488 груп затримання. У2008 році за участі підрозділів ДСО припинено 85,3 тисячі злочинів, за підозрою в здійсненні яких затримано 93,9 тисяч осіб. На охоронюваних об'єктах припинено більше 1 тисячі крадіжок, 25 з яких - із квартир.

Говорячи про негатив у роботі ДСО, начальник департаменту підкреслив, що в 2008 році держслужба допустила 7 крадіжок. "Вважаю, що це великий наш недолік", - сказав Грицак.

Реклама:

Головне сьогодні