Американець назвав сина Адольфом Гітлером. Фото

— 18 грудня 2008, 13:29

Виходець з Німеччини поназивав своїх доньок іменами, які викликають асоціації з німецьким нацизмом, а сина взагалі Адольфом Гітлером.

Коли Кемпбелл замовив на день народження свого трирічного сина торт, і захотів, щоб його прикрасили ім'ям хлопчика, місцева кондитерська відмовила виконувати таке замовлення.

Ця історія набула широкого суспільного резонансу після того, як про неї написали в місцевій газеті. На адресу батьків Адольфа почали надходити багато гнівних листів.

У своєму інтерв'ю журналістам Айсідор Хіт Кемпбелл закликав до терпимості: він наполягає на тому, що ім'я його дитини не повинне викликати негативних асоціацій.

А назвав він хлопчика тому, що це ім'я йому просто подобається, зауважує Frankfurter Rundschau.

Малюка на фото звуть Адольфом Гітлером. Фото АР (взято з Frankfurter Rundschau)
Батько сімейства спілкувався з пресою у вітальній, прикрашеній свастикою і зброєю з символікою SS. Під час інтерв'ю Кемпбелл був одягнений у чоботи військовослужбовця вермахту, чоловік заперечує Холокост, додає видання.

За словами представника мережі кондитерських ShopRite, Дебора Кэмпбелл, дружина Хіта, уже замовляла в них торт зі свастикою з вершків.

Як зазначає Frankfurter Rundschau, американські відомства не можуть нічого вдіяти у таких випадках: свобода слова і думки, закріплена в першій поправці до конституції США 1791 року. Традиційно її дотримуються дуже строго.

За матеріалами Frankfurter Rundschau (переклад з німецької Inopressa)

Реклама:

Головне сьогодні