Венеція пішла під воду. Фото

— 2 грудня 2008, 11:09

Безперервні дощі та вітер стали причиною повені в легендарному місті на воді. Вчені налякані: якщо погода не зміниться, "перлину Адріатики" може затопити.

Такої повені італійське місто на воді не бачило майже 3 десятки років. Улюблене місце туристів - площа Святого Марка - залило на 80 сантиметрів, повідомляє BBC.

Розташована в лагуні Адріатичного моря, Венеція страждає від повеней протягом 200 днів на рік. Італійський уряд асигнував мільярди доларів на будівлю підводної греблі, що повинна захищати місто від стихії. Але будівництво споруди буде завершено у 2011 році.

А поки що в лагуні значні коливання рівня води. І повені тут виникають усе частіше. Деякі вчені навіть припускають, що Венеція може стати Атлантидою третього тисячоріччя.

За прогнозами повінь може досягти оцінки в 1,66 метри вище нормального рівня моря, попереджає Венеціанський морський центр, що займається вимірами рівня води.

Площа Святого Марка, як і практично вся історична частина центра міста, вже на метр пішла під воду. Тож мер Венеції Массімо Каччьярі закликає туристів "двічі подумати", перш ніж включати "перлину Адріатики" у свої туристичні маршрути.

Водні таксі тимчасово не працюють. Пересуватися по місту проблематично, але не для всіх: деякі "умільці" майструють плавзасоби з пластикових пляшок.

Востаннє вода піднімалася більш ніж на 1,6 метри в 1979 році. У результаті повені 1966 року без даху над головою залишилося близько 5000 осіб.

Усі фото repubblica.it

Реклама:

Головне сьогодні