Британець-маніяк 25 років ґвалтував своїх дочок

— 2 грудня 2008, 17:56

Продовжують розкриватися нові подробиці "британського Йозефа Фрітцля" - сексуального маніяка з міста Шеффілд, який 25 років ґвалтував своїх дочок і одержав за це 25 довічних термінів.

Після того як було винесено вирок і 56-річний бізнесмен, ім'я якого дотепер не називається, відправився за ґрати, з журналістами газети News of the World погодився зустрітися син засудженого ґвалтівника.

Молодий чоловік розповів, що останні років десять він знаходиться під пильним спостереженням психіатрів, повідомляє "Газета.ру".

Батько-тиран принижував дітей в усьому: не давав їм нормальної їжі, змушуючи харчуватися відходами, замикав у кімнатах, звідки не випускав до туалету, ставлячи біля ліжка відро або таз.

"Один раз я ніс це відро і розплескав небагато сечі. Він повалив мене на підлогу і спустив зі сходів. Я розбив голову", - розповів журналістам син маніяка. Хлопчик був молодшим у родині, але батько бив його набагато жорстокіше за інших.

[L]

У сім років дитина вперше спробувала покінчити з собою: "Я наївся снодійного, але, очевидно, його виявилося замало, і я просто спочатку ледве ходив, а потім дуже довго спав. Ніхто навіть нічого не помітив".

Син засудженого додав, що діти взагалі мало звертали уваги одне на одного: вони були настільки залякані, що не наважувалися обговорювати пережите або жаліти одне одного.

Зі слів сина сімейного ґвалтівника стає зрозуміло, що мати знала, чому піддаються її діти. Однак на суді вона стверджувала, що не знала цього. За словами матері, маніяк ґвалтував її, і, не витримавши подібної наруги, вона втекла з будинку, залишивши дітей на чоловіка.

"Я не відчуваю до неї нічого, крім відрази. Вона могла сповістити про це владу, хоч когось", - каже син ґвалтівника про свою матір.

За словами сина маніяка, засудженого до довічного ув'язнення, подробиці того, що відбувалося з його сестрами, він сам дізнався тільки на суді.

Заарештували британця тільки в червні 2008 року - дочки під тиском журналістів подали до поліції чергову скаргу (до цього вони не раз повідомляли про насильство в родині, але влада не звертала на це увагу).

Спочатку обвинувачуваний заявив, що нікого не ґвалтував, а фізичні покарання були просто дисциплінарними стягненнями. Заяви слідчих про те, що дочки були вагітні від нього 19 разів і народили сімох дітей (старша - двох, молодша - п'ятьох), маніяк теж спростовував.

Правда, коли ДНК-тест підтвердив батьківство всіх сімох дітей, заарештованому довелося визнати свою провину. Журналісти охрестили маніяка "британським Фрітцлем". Йозеф Фрітцль - австрієць, який 24 роки ґвалтував свою дочку і прижив з нею сімох дітей, один з яких помер. Влада Австрії досі збирає докази у справі 73-річного маніяка. Процес розпочнеться у 2009 році. Фрітцль загрожує довічне ув'язнення.

Реклама:

Головне сьогодні