Газета отримала в подарунок замість різдвяного кексу банківські дані

— 23 грудня 2008, 11:07

Одне із штутгартських підприємств вислало головному редактору газети "Frankfurter Rundschau" подарунок у вигляді кексу. Пакет так і не дійшов до адресата. Кекс з'їли два працівники кур'єрної служби в Майнц, повідомляє "Німецька хвиля".

Чоловіки віком 27 та 35 років не змогли втриматися перед спокусою чарівного аромату та ум'яли подарунок. Щоб вчинок не розкрили, кур'єри переклеїли адресу на один із шести пакетів, які прямували до берлінського банку LBB.

Таким чином головний редактор газети "Frankfurter Rundschau" замість різдвяного кексу отримав у подарунок секретні дані багатьох тисяч власників кредитних карток. Газета відразу розповіла про таку несподівану посилку.

У Німеччині спалахнула нова дискусія навколо гарантування безпеки приватних даних. Федеральний міністр юстиції Бріґітте Цюпріс виступила з вимогою провести ретельне розслідування інциденту.

Кабінет міністрів ухвалив у терміновому порядку законопроект, який передбачає подальшу передачу приватних даних клієнтів тільки з однозначного дозволу останніх. Про зниклий кекс тоді звісно ніхто нічого не знав.

ВІДЕО ДНЯ

На злодюжок-кур'єрів слідчі натрапили після того, як почали перевіряти поштовий шлях посилки з банківськими даними, яку отримала газета. Коли черга дійшла до кур'єрної служби, двоє чоловіків зізналися у скоєному.

Як стверджує франкфуртська прокуратура, банківські клієнти в цьому випадку не зазнали жодної шкоди, оскільки посилка була відкрита тільки в газеті, а не крадіями.

Реклама:

Головне сьогодні