Тест

Міністр праці прогнозує, що безробітних буде не більше 3,2 мільйонів

Такі дані озвучила Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє прес-служба міністерства.

"Очікується, що рівень безробіття зросте з 6,2% у першому півріччі поточного року до 9% у наступному році. Відповідно очікується, що в 2009 році в службу зайнятості звернеться від 2,9 до 3,2 млн. чоловік", - сказала Денисова.

Вона зауважила, що рівень безробіття в Україні визначається за методологією Міжнародної організації праці. А прогноз, який озвучив президент (що кількість безробітних наступного року становитиме 5 мільйонів), міністр назвала "найпесимістичнішим", який вона чула.

За словами Денисової, від кризи найбільше постраждають ті галузі, які залежні від експорту, а саме металургійна і хімічна.

Кризу найбільше відчують на собі Луганська, Донецька, Харківська, Дніпропетровська та Запорізька області, вважає Денисова.

"А такі регіони як, наприклад, Одеса, Крим, Чернівці зараз є донорами, і ми сподіваємося за рахунок внутрішньої трудової міграції вирішити питання і безробіття", - сказала Денисова.

У Одесі та Криму, за словами міністра, є "гострий брак робочої сили ". Крім того, Денисова заявила, що " криза практично не торкнулася інженерних спеціальностей".