Автрійський ґвалтівник вирішив заробити мільйони

— 23 грудня 2008, 13:52

Виявляється, у Фрітцля є великий борг у розмірі 3,5 мільйонів євро. Щоб дістати гроші, не покидаючи в'язниці, він спробував продати протоколи власних допитів британським бульварним газетам - за 4 мільйона євро.

До справи Фрітцль залучив посередника, свого знайомого маклера, повідомляє Financial Times Deutschland.

Коли маклер відвідав Фрітцля у в'язниці, злочинець дуже різко висловлювався з приводу матеріалів, опублікованих про нього в пресі. Він вважав себе головною дійова особою та був незадоволений тим, що журналісти не приділяють йому належної уваги. Його добивала думка, що "хтось заробляє на ньому гроші".

У Фрітцля, якому зараз 73 роки, великі плани на майбутнє. На гроші, виручені від продажу протоколів, він мав намір розрахуватися з боргами, а на суму, що залишиться, провести старість зі своєю дружиною. Він впевнений, що через кілька років вийде з в'язниці.

[L]

Документи Фрітцль попросив зібрати свого адвоката та передати їх посередникові, що розіслав електронні листи в редакції декількох британських газет.

Злочинець навіть зустрічався з британськими журналістами з видань Sun та News of the World, але до угоди справа не дійшла. Репортерам Stern вдалося простежити за посередником та вивести його на чисту воду.

Як стало відомо, Елізабет, дочка Фрітцля, усі 24 роки ув'язнення вела щоденник. Вона писала про їжу та дитячі хвороби. У її щоденнику також зустрічаються записи про регулярні зґвалтування, відсутність місячних та навіть про те, як ловила щурів голими руками.

За матеріалами Financial Times Deutschland, переклад Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні