Пісні Мадонни та Queen сприяють зниженню холестирину

— 23 грудня 2008, 17:41

У новому дослідженні британських науковців взяли участь здорові та некурящі чоловіки та жінки, середній вік яких становив 36 років. Виявилось, що діаметр кровоносних судин у 30 добровольців у верхній частині передпліччя збільшувався від прослуховування улюбленої музики на 26%, повідомляє The Times.

"Вплив музики на систему кровообігу триває усього кілька секунд, але накопичувальний ефект від прослуховування улюблених мелодій тривалий, і може позитивно впливати на людей будь-якого віку", - каже Майкл Міллер, директор Центра превентивної кардіології в університеті штату Меріленд.

Музика підсилює доступ у кров окису азоту, що перешкоджає утворенню тромбів та підвищенню рівня холестерину.

"Ми шукали більш дешевий, немедекантозний спосіб лікування, щоб поліпшити здоров'я пацієнтів, які мають проблеми з серцем, і ми думаємо, що це саме той рецепт", - додав він.

Також Міллер попередив, що слухаючи стресову музику (тяжкий метал та реп), можуть звужувати судини на 6%. Такий ефект був зафіксований в інших дослідженнях, зокрема, з поїдання великого гамбургера.

Дослідники з лондонського університету Брунел прийшли до висновку, що музика з позитивним настроєм таких виконавців, як Мадонна, Red Hot Chili Peppers та Queen, може сприяти підвищенню витривалості спортсменів.

Науковці Стенфордського університету довели, що прослуховування симфонічної музики XVIII століття сприяє інтелектуальній діяльності.

За метеріалами The Times

Реклама:

Головне сьогодні