Чоловіки більш чутливі до кофеїну, ніж жінки

— 23 грудня 2008, 17:46

У ньому взяли участь 668 здорових волонтерів. Усі вони випивали чашку міцного еспрессо. І за 10 хвилин воно більше впливало на чоловіків, аніж жінок.

Вчені з Університету Барселони кажуть, що одна з причин такого явища має психологічне підґрунтя, бо і кава без кофеїну якоюсь мірою стимулювала тих, хто її випивав, повідомляє ВВС.

Учасників експерименту просили випити або ж чашку еспрессо, яка містила 100 мг кофеїну, або ж каву без кофеїну (вміст цього стимулятора у напої становить 5 мг).

Потім дослідники спостерігали за змінами, які спіткали учасників експерименту. У всіх учасників збільшився рівень активності після того, як вони випили есперссо.

Зміни стали помітними вже за 10 хвилин, а за 45 хвилин концентрація кофеїну в крові була максимальною. Половина концентрації кофеїну була в крові вже за перші декілька хвилин, зауважують дослідники. При цьому, на чоловіків кава вплинула більше, ніж на жінок.

"Чимало досліджень вказували на здатності кофеїну стимулювати, але жодне - вплив його в залежності від статі того, хто його споживає", - каже керівник дослідження Ана Адан.
Реклама:

Головне сьогодні