Якою буде інавгурація Барака Обами?

— 23 грудня 2008, 18:01

На інавгурації Барака Обами, яка відбудеться 20 січня 2009 року, зачитає вірші американська поетеса Елізабет Александер, а британський рок-музикант Елвіс Костелло стане хедлайнером концерту, повідомляє Lenta.ru.

Елізабет Александер стане четвертим поетом, що читав свої вірші під час інаугурації американських президентів, відзначимо, що ця традиція характерна для представників Демократичної партії.

У 1961 році Роберт Фрост виступив після прийняття присяги Джоном Кеннеді. У 1993 році Білл Клінтон запросив на інавгурацію поетесу Майю Ангелу, а в 1997 році - свого земляка з Арканзасу Міллера Уільямса.

Крім поетеси на концерті виступить британський рокер Елвіс Костелло. А продовжать його Стінг, Сем Мур, а також режисер Спайк Лі. Урочиста церемонія відбудеться в Центрі мистецтв Хармана у Вашингтоні, округ Коламбія.

Під час інавгураційної церемонії Барака Обама буде використана та ж Біблія, на якій присягнув Авраам Лінкольн.

В організаційному комітеті інавгурації кажуть, що Біблія Лінкольна буде запозичена з колекції Бібліотеки Конгресу. Як оголосив керівник комітету Ємметт Беліво Обама вважає, що адміністрація Бібліотеки, погодившись надати реліквію, зробила йому велику честь.

Екземпляр Біблії, на якому Лінкольн присягнув у 1861 році, з тих пір більше не використовувався. Це не перша деталь інаугурації Обами, що служить історичним відсиланням до попередника, що скасував рабство. Приміром, наслідуючи 16-го президента, Обама вирушить на вашингтонську церемонію потягом з Пенсільванії.

Реклама:

Головне сьогодні