Тест

"Укрзалізниця" запровадила бронювання квитків через інтернет

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу відомства.

Згідно з повідомленням, зайшовши на офіційний сайт відомства у розділ "Для пасажирів", можна одержати довідку щодо наявності вільних місць у поїздах, вартості проїзду і оформити броню-замовлення через сайт з подальшим викупом проїзних документів у білетній касі.

Забронювати місця можна за 45 діб до відправлення поїзду.

Оплата здійснюється платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів або міжнародною платіжною карткою (VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro) тільки за операцію бронювання проїзного документу.

Після бронювання місця пасажир одержить унікальний код, який можна роздрукувати на звичайному папері. Якщо такої можливості немає, необхідно правильно записати цей код.

За пред'явлення коду можна викупити свій квиток у будь-якій касі "Укрзалізниці", яка здійснює продаж квитків на пасажирські поїзди, впродовж двох діб від дня замовлення.

Як зазначають у відомстві, в січні 2009 року планується запровадження не тільки бронювання, але й оплати проїзних документів через інтернет.

Також у 2009 році (друге півріччя) планується встановлення автоматів самообслуговування з продажу квитків і розробка електронного квитка.