7 оптових фармкомпаній необґрунтовано підвищили ціни

— 25 грудня 2008, 12:02

Про це заявив виконувач обов'язків голови Комітету Олександр Мельниченко, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу АМК..

За його словами, це стало черговим кроком у розслідуванні.

Зокрема, відповідні справи порушено щодо ТОВ "БаДМ" (м. Дніпропетровськ), СП "Оптима-Фарм ЛТД" (м. Київ), ТОВ "ВВС-ЛТД" (с. Хостов, Києво-Святошинський р-н), ЗАТ "Альба Україна" (м. Бориспіль), ТОВ "Вента" ЛТД (м. Дніпропетровськ), ТОВ "Аптека "Біокон" (м. Київ) та ТОВ "Інтерфарм" (м. Київ), в діях яких зафіксовано ознаки порушення конкуренційного законодавства.

Результати аналізу динаміки цін засвідчують схожу поведінку цих компаній щодо завищення вартості медикаментів.

Зокрема, за ціновими показниками на 18 найбільш вживаних лікарських засобів, серед яких амізон, арбідол, афлубін, доларен, ессенціале, карсил, кетанов, корвалмент, но-шпа, фезам тощо.

"Антимонопольний комітет не отримав від гравців фармацевтичного ринку достатніх доказів підставності та економічної виправданості таких дій. А схожа поведінка семи найбільших оптових компаній у вигляді встановлення підвищених цін на лікарські засоби містить ознаки порушення конкуренційного законодавства. Відтепер у новому процесуальному статусі відповідачів компанії можуть користуватися усіма передбаченими законом правами", - сказав Мельниченко.

[L]За його словами, комітет ретельно розгляне аргументи цих великих операторів ринку і прийматиме рішення у січні 2009 року на засадах гласності, законності та рівності. При цьому політична приналежність власника чи топ-менеджера не має жодного значення.

Нагадаємо, у середині жовтня Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом одночасного стрімкого підвищення цін на лікарські засоби з боку деяких операторів ринку медпрепаратів.

За наявною в АМКУ інформацією, вартість окремих препаратів зросла майже на 50%
Реклама:

Головне сьогодні