Епатажний кондитер зробив ялинку з Ейфелевих веж

— 30 грудня 2008, 15:24

"У мене така традиція: щороку робити щось із карамелі чи шоколаду, аби підкреслити смак свята", - каже автор ялинки Валентин Штефаньо.

Над шоколадною ялинкою майстер працював 12 годин. Висота смакоти сягла 1 метра, а заважив солодкий витвір 10 кг. За гілки у ялинки - маленькі шоколадні Ейфелеві вежі, які мають надати витвору французького шарму. Усього їх 30 штук. Оздоблена зелена красуня новорічними масками, також з шоколаду.

Ялинка не продається, вона прикрасила залу ужгородської кав'ярні.

Кондитер став відомим завдяки перемогами на міжнародних змаганнях кондитерів. У 2005 році на престижному міжнародному конкурсі в Парижі він виготовив оранжевий торт з портретом Віктора Ющенка та здобув третє місце.

[L]А у 2006 році кондитер подарував своїй нареченій весільну сукню із заварних булочок. На її виготовлення у майстра пішло два місяці роботи та 1,5 тисячі булочок. Сукня заважила 10 кг.

РЕКЛАМА:

Російська преса охрестила ужгородського кондитера італійцем. Валентина Штефаньо, власника типового закарпатського прізвища, російські ЗМІ назвали Валентино Штефано.

Сам Валентин зізнався, що з усіх своїх солодких робіт, йому особисто найбільше припала до душі саме сукня для своєї нареченої.

Наступного року кондитер планує разом із другом-фотографом Михайлом Дороговичем влаштувати фотовиставку шоколадних "світлин" - "Все в шоколаді".

Реклама:

Головне сьогодні