Епатажний кондитер зробив ялинку з Ейфелевих веж

— 30 грудня 2008, 15:24

"У мене така традиція: щороку робити щось із карамелі чи шоколаду, аби підкреслити смак свята", - каже автор ялинки Валентин Штефаньо.

Над шоколадною ялинкою майстер працював 12 годин. Висота смакоти сягла 1 метра, а заважив солодкий витвір 10 кг. За гілки у ялинки - маленькі шоколадні Ейфелеві вежі, які мають надати витвору французького шарму. Усього їх 30 штук. Оздоблена зелена красуня новорічними масками, також з шоколаду.

Ялинка не продається, вона прикрасила залу ужгородської кав'ярні.

Кондитер став відомим завдяки перемогами на міжнародних змаганнях кондитерів. У 2005 році на престижному міжнародному конкурсі в Парижі він виготовив оранжевий торт з портретом Віктора Ющенка та здобув третє місце.

[L]А у 2006 році кондитер подарував своїй нареченій весільну сукню із заварних булочок. На її виготовлення у майстра пішло два місяці роботи та 1,5 тисячі булочок. Сукня заважила 10 кг.

Російська преса охрестила ужгородського кондитера італійцем. Валентина Штефаньо, власника типового закарпатського прізвища, російські ЗМІ назвали Валентино Штефано.

Сам Валентин зізнався, що з усіх своїх солодких робіт, йому особисто найбільше припала до душі саме сукня для своєї нареченої.

Наступного року кондитер планує разом із другом-фотографом Михайлом Дороговичем влаштувати фотовиставку шоколадних "світлин" - "Все в шоколаді".

Реклама:

Головне сьогодні