Міліція попереджає, як не стати жертвою кримінальної хвилі

— 4 грудня 2008, 11:41

У повідомленні МВС зауважується, що "хвиля майнових злочинів прокотиться по наших населених пунктах, торкнувшись їх більшою чи меншою мірою, залежно від економічної стабільності регіону".

Самотнім громадянам і людям похилого віку, які зберігають гроші вдома, МВС не радить довіряти стороннім людям, які приходять під виглядом працівників пенсійних фондів або соціальних працівників та обіцяють обміняти старі гроші на нові.

Для загальної безпеки правоохоронці пропонують прислухатися до наступних правил.

[L]

Якщо до вас підійшли на вулиці або постукали у двері незнайомі люди з пропозиціями поворожити, зняти порчу, допомогти в обміні або отриманні грошей, намагайтеся якнайшвидше позбутися їх - закрити двері або просто піти.

Якщо ж це не вдасться зробити або якщо до вашого будинку наполегливо намагаються проникнути, голосно кличте по допомогу. Поява сторонньої людини відволіче від вас увагу, і це допоможе вам уникнути лиха.

В жодному разі не давайте стороннім своїх речей, коштовностей, ні за яких умов не намагайтеся дістати зі схованки вдома гроші, навіть якщо вони знаходяться в іншій кімнаті, куди, як вам здається, не потрапить око стороннього.

Якщо непроханий гість все-таки зайшов до вашого житла, не соромтесь, зверніться по допомогу до сусідів, щоб випровадити його.

Знаходячись в місцях скупчення людей, в магазинах і на ринку, не розкривайте свої гаманці в юрбі, перераховуючи гроші, не тримаєте їх у поліетиленових пакетах, відкритих сумках або в кишенях курток і пальто.

Кладіть гаманці хоча б у внутрішні кишені одягу, при цьому застьобуючи їх на ґудзики й "блискавки". Не носіть з собою без необхідності документи, такі як паспорт.

Мобільні телефони, навіть, якщо вони надійно закріплені на шнурі або тасьмі, не повинні бути на очах, щоб їх не зірвали у юрбі. В темний час доби вони особливо стають наочним і яскравим предметом ризику.

Добираючись у темний час доби додому, намагайтеся обрати більш освітлені ділянки шляху. По можливості йдіть з супутниками або зустрічайте один одного.

Реклама:

Головне сьогодні