Найстарішій тварині на планеті 175 років

— 4 грудня 2008, 16:55

Підтвердженням того, який період історії може довестися на час життя гігантської черепахи, служить фотографія, зроблена на острові в 1900 році та опублікована в The Independent.

Газета публікує фотографію, де можна розглянути африкандера - уродженця Південної Африки європейського походження, очевидно захопленого під час англо-бурської війни 1899-1902 років.

Острів став останнім пунктом Наполеона - сюди він був засланий у 1815 році та прожив тут до самої смерті у 1821 році. Пізніше на острові була обладнана в'язниця на 6 тисяч ув'язнених.

Очевидно, фотографія була зроблена поруч з резиденцією губернатора острова Святої Олени в столиці острова Джеймстауні, куди три гігантських черепахи були привезені із Сейшельських островів в Індійському океані в 1882 році.

Черепахи були вивезені приблизно в 50-річному віці, так що на момент фотографування їм було приблизно по 70. Одна з них, на ім'я Джонатан, дотепер жива.

Оскільки Джонатану приблизно більше 175 років, він вважається найстарішою твариною на Землі.

Раніше найстарішою гігантською черепахою у світі вважалася Харієт, що померла у віці 175 років у 2005 році в Австралії.

У Джонатана дотепер вистачає енергії на те, щоб регулярно спаровуватися з трьома самками, що живуть на острові.

Черепахи, привезені на острів Святої Олени в 1882 році, були представниками виду "Dipsochelys hololissa", гігантської сейшельської черепахи, що стала вимирати в дикій природі в середині XIX століття.

Гігантські черепахи жили і на інших островах Індійського океану, але усі вони вимирають.

Єдиним видом гігантських черепах на островах Індійського океану, яким вдалося уникнути цієї долі, залишається гігантська черепаха Aldabra - у дикій природі налічується більше 100 тисяч рептилій.

Матеріал The independent переклад Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні