Музиканти присвячували пісні повіям

— 12 січня 2009, 10:39

Зв'язок між музикою та проституцією існує давно. Ще в середньовіччя в Європі жінки подорожували, заробляючи на життя співами та власним тілом, повідомляє "Німецька хвиля".

Як і в живописі чи літературі, продажне кохання оспівували по-різному: як солодку спокусу, гріх, символ розпусти чи нещасну любов.

Соліст британського гурту "The Police" Стінг написав один зі своїх найвідоміших хітів про нещасне кохання до проститутки: "Роксано, не вмикай знову червоне світло".

Джоні Кеш застрелює у своїй пісні куртизанку, що розбила його серце. Репер Dr. Drе доходить висновку, що з повії не зробиш домогосподарку, як би ти її не кохав.

Музикантів, які співали про злидні за плюшевими занавісками, тобто серйозно ставилися до теми "проституція", не так багато. Один із них - легендарний співак та композитор Френк Заппа. Який написаввідому пісню про неповнолітню повію, що обурила американських моралістів.

Музикант Роберт Джонсон після відвідин борделю говорив, що "продав душу дияволові".

Знаменитий хіт "House of the rising sun»" (Будинок сонця, що сходить) у виконанні американського гурту 1960-х Animals оспівали бордель у Новому Орлеані.

Співак Джеймс Браун, якого називають «легендою музики в стилі «соул», виріс у будинку терпимості.

Реклама:

Головне сьогодні