Пологові будинки розширили двері через огрядних жінок

— 12 січня 2009, 12:07

Такий захід був викликаний тим, що останнім часом у Британії значно збільшилася кількість вагітних жінок, які мають ожиріння, повідомляє УНІАН.

На національній конференції акушерів, представники провідних клінік, а також більш ніж 30 пологових відділень Лондона визнали, що розширили дверні отвори, в середньому, на 10 сантиметрів.

Акушер Джо Моддер, співробітниця державного фонду CEMACH (Confidential Enquiry Into Maternal And Child Health) заявила, що в деяких британських лікарнях навіть були випадки, коли народжуючих жінок не могли помістити в палату - саме через вузькі двері.

Загальні витрати британських лікарень на розширення отворів, а також на придбання спеціальних "посилених" ліжок, здатних витримувати вагу до 250 кілограмів, склали приблизно 50 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 72 мільйонів доларів США).

За даними медиків, майже у 50 відсотків породіль у Британії діагностується ожиріння. Особливо високий відсоток огрядних породіль у Ліверпулі, Глазго й Лондоні.

Фахівці фонду CEMACH ставлять діагноз "ожиріння" вагітній, якщо вага її тіла перевищує 100 кілограмів, або якщо індекс маси тіла (BMI) є вищим за 35 (пропорція маси тіла до квадрата зросту).

Реклама:

Головне сьогодні