Нові правила в'їзду до США: дозвіл через інтернет

— 12 січня 2009, 16:32

Тепер замість заповнення паперової форми в літаку мандрівники зобов'язані одержати схвалення влади через інтернет, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

Гості Америки, які не виконала дане розпорядження або не одержали схвалення на в'їзд, не будуть допущені на територію країни.

За новим порядком, заповнити інтернет-анкету необхідно не менш ніж за 72 години до вильоту. Представники американської влади стверджують, що в переважній кількості випадків відповідь буде отримана за кілька секунд.

"Електронна система авторизації подорожей" була розроблена міністерством національної безпеки США. У відповідь на запит система може видати три варіанти відповіді: дозвіл, відмову або очікування відповіді.

Якщо користувач отримав відмову, він може звернутися за дозволом в американське консульство. Очікування рішення означає, що користувачу необхідно повернутися на сайт за якийсь час для перевірки статусу заявки.

Система авторизації безкоштовна для відвідувачів, отриманий дозвіл на в'їзд дійсний протягом двох років.

У зв'язку з введенням нового порядку в багатьох країнах очікують загострення ситуації в аеропортах, оскільки тепер служби контролю будуть змушені стежити за виконанням нових правил і не пропускати в літаки пасажирів, що не пройшли процедуру авторизації.

Висловлюються також побоювання, що багато мандрівників могли не знати про зміну порядку відвідування США, у зв'язку з чим їхні поїздки можуть не відбутися.

Реклама:

Головне сьогодні