Ватикан вирішив захистити чудеса від шахрайства

— 13 січня 2009, 16:09

Ватикан завершує роботу над документом про впорядкування чудес, що явились святими, та їх перевірці на предмет шахрайства, повідомляє ТСН з посиланням La Voz de Galicia та на католицький інтернет-ресурс Petrus.

Для цього буде сформована комісія за участю теологів, психологів, психіатрів та екзорцистів, першим завданням яких буде закликати передбачуваного свідка явища до мовчання, аби дістати можливість спокійно вивчити факт дива.

В ході перевірки свідка явища оглянуть психіатри та психологи, як католицькі, так і невіруючі, аби впевнитися в його душевному здоров'ї. Після цього з ним поговорить екзорцист, аби довідатися, чи не ховається за цим явищем сатана, що бажає обдурити віруючих, відзначає католицьке видання.

Папа Бенедикт XVI, говориться в публікації сайту, вирішив стримати характерне для понтифіката Іоана Павла II прагнення до розширення католицького пантеону.

Число канонізацій скоротилося, тепер настала черга явищ. Хоча, як визнає автор статті Ініго Домінгес, в цьому питанні церква демонструє надзвичайну обережність: з 300 випадків, вивчених за останнє століття, справжніми були визнані лише 12.

Реклама:

Головне сьогодні