Українці змінюють прізвища: "Козел", "Свинар" і "Урода" – "Клоун Сміхось"

— 13 січня 2009, 16:35

Якщо протягом 2002 року в Україні змінили ім'я або прізвище 30 тисяч громадян, у 2003 році - понад 24 тисячі, у 2004 та 2005 - понад 22 тисячі, у 2006 - понад 21 тисячу, у 2007 - близько 20 тисяч, то протягом 2008 року, згідно оперативних даних, ім'я або прізвище змінили лише 17,5 тисячі українців.

Міністр юстиції Микола Оніщук пояснив, що однією з найпоширеніших підстав для цього, як свідчить статистика Мінюсту, стає неблагозвучність імені чи прізвища.

Наприклад, протягом 2008 року зареєстровано зміну імені "Іюуя" на "Дарія", з "Вачаган" на "Вадим".

Також зареєстровано зміну прізвищ з "Коткудак" на "Чубай", з "Козел" на "Драганчук", з "Козел" на "Пилипок", з "Кот" на "Москалюк", з "Бугай" на "Бондар", з "Заєць" на "Петронюк", з "Окунь" на "Енгель", з "Свинар" на "Кравченко", з "Аль-Калейа" на "Кулайа", з "Урода" на "Романовська", з "Кривокулінський" на "Тимошенко".

Ще одна категорія осіб - це ті, хто змінює цілком традиційні та благозвучні імена на складні, екзотичні чи іноземні.

Так, наприклад, протягом минулого року зареєстровано зміну прізвищ "Марченко" на "Паррі", з "Вінцерська" на "Фенікс".

Зареєстровано зміни імен з "Тамара" на "Тамара Аврора", з "Тетяна" на "Тетяна-Дарина", з "Оксана" на "Ксенія Каріна", з "Степанида" на "Стефанія-Даніелла", з "Олена" на "Йола", з "Валентина" на "Фатіма" та з "Валентина" на "Леоніла".

Існує також категорія громадян, які, змінюючи свої прізвища, намагаються, вочевидь, виражати своє громадянське чи філософське світосприйняття.

Так, протягом 2008 року було зареєстровано зміну традиційних та звичайних для України прізвищ на "Щаслива", "Українець", "Краля", "Веселка", "Квітень", "Чорнобривець", "Рута", "Зоря".

Крім того, у 2008 році було зареєстровано одночасну зміну прізвища та імені з "Кравчук Олександр" на "Клоун Сміхось".

Реклама:

Головне сьогодні