Бізнесмен інсценував власну смерть через фінансові труднощі

— 14 січня 2009, 10:32

Власник трьох інвестиційних компаній Маркус Шренкер полюбляв представляти себе успішним інвестором і хорошим пілотом, здатним виконувати у повітрі фігури вищого пілотажу.

На своєму одномоторному "Пайпері Малібу" він справді міг виконати одну чи дві такі фігури, повідомляє ВВС.

38-річний бізнесмен жив на широку ногу: у нього були шикарні авто, два особисті літаки та особняк вартістю 4 мільйони доларів.

Та нещодавно його бізнесові справи пішли не вгору, а вниз.

На автопілоті

Шренкер втратив велику суму грошей, заборгував страховій компанії, не з'явився в суд.

Його дружина вирішила з ним розлучитися, а минулого тижня справа дійшла до обшуків у його будинку слідчими, що запідозрили бізнесмена у зловживаннях при роботі з цінними паперами.

Та у неділю ввечері служби наземного контролю одержали від Шренкера сигнал про те, що у літаку бізнесмена розбилося вітрове скло кабіни, а сам він, нібито, стікає кров'ю.

Літак бізнесмена після авіакатастрофи. Фото з сайту CNN
Як тільки пілот перестав відповідати на запити диспетчерів, у повітря піднялись два винищувачі, що почали операцію з пошуку "Пайпера".

Незабаром вони знайшли літак Шренкера, який летів з відкритими дверима. Льотчика в кабіні не було видно.

Винищувачі супроводжували "Пайпер" до містечка Мілтон у Флориді, поруч з яким він упав у болотистій місцевості, дуже близько до кількох житлових будинків.

Слідчі повідомили, що в літаку не виявилося ні слідів крові, ні розбитого вітрового скла.

Представник влади графства Санта Роза, де відбувся цей інцидент, повідомив, що пілот, зважаючи на все, навмисно залишив літак.

Помилка в два мільйони

На цьому історія не закінчилася. Незабаром людина, схожа на Маркуса Шренкера, з'явилась перед поліцейськими в 350 кілометрах від місця аварії, у штаті Алабама.

Чоловік заявив, що ледь не потонув, плаваючи з друзями на байдарці, і, поліцейські, не знаючи про авіакатастрофу у Флориді, влаштували його в готель.

[L]Коли поліцейські, довідавшись про зниклого Шренкера, повернулися в готель, вони побачили лише спину пілота, який тікав у сусідній лісочок.

У понеділок увечері сусід Шренкера повідомив поліції, що одержав від нього по електронній пошті лист, у якому зниклий бізнесмен стверджував, що авіакатастрофа не була інсценізована, а з літака він вистрибнув у паніці.

"Я зробив помилку ціною в два мільйони", - зізнався в листі сусідові Шренкер. Що це за два мільйони, і куди вони ділися, поки що невідомо.
Реклама:

Головне сьогодні